junio 15 2016

WORKSHOP ALL STARS

Fecha: 06/07/2017

La cantant lituana Viktorija Pilatovic, el saxofonista valencià Perico Sambeat, el contrabaixista basc Pablo Martín Caminero, el guitarrista català Jaume Llombart, el trombonista valencià Toni Belenguer, el saxofonista valencià Jesús Santandreu, el pianista valencià Alberto Palau i el bateria alemany Eric Ineke constituiran el Workshop All Stars, agrupació creada a propòsit del XXI Festival de Jazz del Palau de la Música de València.

 

Viktorija Pilatovic (Veu)

Viktorija Pilatovic, vocalista de jazz, compositora i educadora, nascuda en Klaipeda (Lituània) és una nova i prometedora artista amb molt talent en l’escena del jazz internacional. La seua veu i les seues composicions originals són una delícia per a l’oïda. Posseïx un Màster en música de l’escola Berklee College of Music i una àmplia experiència acadèmica com a docent. A més ha participat en gran quantitat de projectes com l’àlbum Voces de la Big Band del gran saxofonista Perico Sambeat.

Perico Sambeat (Saxo alt)

El saxofonista alt Perico Sambeat és considerat com un dels grans músics de jazz espanyols. S’ha guanyat a pols un enorme prestigi per la seua extraordinària carrera professional, tant dins com fora d’Espanya. Amb més d’una vintena de discos com a líder i més d’un centenar com a acompanyant, destaquen els seus treballs amb grans figures com Brad Mehldau, Kurt Rosenwinkel, Tete Montoliu, Michael Brecker, Pat Metheny i un llarg etcètera.

Amb més de 20 anys de trajectòria professional, Perico Sambeat és el saxofonista espanyol de major projecció internacional. Amb una forta base clàssica, va iniciar els seus estudis de música moderna en el Taller de Músics de Barcelona on va tindre mestres de la talla de Zé Eduardo. En 1991 es va traslladar a Nova York on va ingressar en la New School. Allí va tocar amb mestres com Lee Konitz, Jimmy Cobb o Joe Chambers.

Jesús Santandreu (Saxo Tenor)

Arranjador i compositor expert en diferents mitjans com  música de cambra, big band, orquestra simfònica i orquestra de vents. Saxofonista de jazz. Peces simfòniques estrenades o interpretades a Brasil, EUA, Portugal, Alemanya, Colòmbia i Espanya. Experiència com a docent en diverses universitats europees, nord-americanes i llatinoamericanes.

 

Toni Belenguer (Trombó)

Un dels músics de major reconeixement en l’escena jazzística d’Espanya i dels millors trombonistas en l’actualitat, ha mostrat el seu virtuosisme en els diversos projectes en què ha participat: la gira espanyola de Michael Brecker Quindectet 2004, va participar com trombonista en el projecte amb Al Foster en “Tribute to Elvin Jones” en San Javier en 2005 i encara compartix escenari amb solistes i grups com a Perico Sambeat Sextet, Sedajazz Big Band, Orquestra de cambra del Teatre Lliure (Barcelona), Abe Rabade (Ghu! Proyect), Ramón Cardo Big Band, Luis Vidal, Jeff Jerolamond nonet Celia Mur, Celia Mur, Sedajazz Llatí Ensemble, Michael Brecker Quindectet, Tribute to Elvin Jones (AL Foster), Big Band del 40 Aniversari (Festival de Sant Sebastià 2005), XXL Llibert Fortuny Electric Big Band (Festival de Jazz de Barcelona), Joan Chamorro Jazz Quartet (Jamboree 2007) així com en un dels discos del grup de ska Ki Sap. Va aconseguir el premi en Grau Elemental de Trombó en el conservatori José Iturbi de València i 1er Premi al Millor Solista en el concurs nacional de Salamanca en 2003 amb Alberto Sánchez Group.

Alberto Palau (Piano)

A partir de 2001 comença a tocar amb músics espanyols com a Perico Sambeat, Vicent Espi, Mario Rossi, Jesús Santandreu, David Pastor, i altres, després de la seua tornada de New York, on ha residit un any desenvolupant projectes propis i de músics locals. Mentrestant ha actuat professionalment amb artistes internacionals com Cristian McBride, Pat Metheny, Ben Monder, Nelson Cascais, Greg Hopkins, entre altres, i en agrupacions com la Banda Simfònica de Bilbao.

 

Jaume Llombart (Guitarra)

Jaume Llombart Jorba (Igualada, Barcelona, 1980). Titulat per l’Esmuc (Escola Superior de Música de Catalunya) de Barcelona, on va estudiar amb Maarten van der Grintten, J.L. Gámez i Dani Pérez, entre altres professors.

Des de l’any 2000 residix a Barcelona on col·labora amb les figures més rellevants del jazz nacional i internacional, com Jorge Rossy, Enrique Oliver, Marco Mezquida, Ernesto Aurignac, Roger Mas, Dee Jay Foster, Felix Rossy, Joe Smith, Bill McHenry, Eladio Reinón, Christian Coxholt, Sílvia Pérez, Laia Cagigal, Celeste Alies, Juanma Nieto, Orquestra BCN 216, Jordi Matas, Santi de la Rubia, Xavi Hinojosa, Guillermo McGill, Dmitri Skidanov, Dani Domínguez, Jordi Berni, entre altres.

Músic versàtil i creatiu ha participat en importants projectes entre els que cal destacar les col·laboracions en àlbums d’artistes tant nacionals com internacionals.

 

Pablo Martín Caminero (Contrabaix)

(Vitoria-Gasteiz 1974), acaba els seus estudis de contrabaix clàssic en l’Escola Superior de Música de Viena l’any 1999. Després d’esta etapa formativa, es trasllada a Madrid on inicia la seua carrera professional com a intèrpret, compositor i productor.

La diversitat d’estils musicals en què es mou, ho ha portat a col·laborar amb artistes i projectes de diversos gèneres com a Ultra High Flamenc, Abe Rábade Trio, Jorge Pardo, Gerardo Núñez, bandArt, Hippocampus, Chano Domínguez, Niño Josele, Rocío Molina, Enrike Solinís, Rosario la Tremendita, i un llarg etcètera de projectes de flamenc, jazz, clàssic i barroc.

Paral·lelament, esta polivalència li anima a compondre música per a pel·lícules de cine i campanyes de publicitat des de l’any 2006.

Eric Ineke (Bateria)

Va iniciar els seus estudis de bateria amb Jan de Gelder i Jonh Engels Jr. en 1960. Va créixer i va desenvolupar la seua faceta creativa en l’escena novaiorquesa. En els últims anys ha format part del Cees Slinger´s Three Tenor Case, Dutch Jazz Orchestra i Rein Graaff Trio, entre altres. Així mateix va iniciar una gira amb el seu Eric Ineke Jazz Xpress, quintet compost per: Rik Mol (trompeta), Sjoerd Dijkhuizen (saxo tenor), Rob van Bavel (piano), Marius Beets (baix) i el mateix Eric Ineke a la bateria.

 

Eric Ineke, bateria
Pablo Martín Caminero, contrabaix
Viktorija Pilatovic, veu
Perico Sambeat, saxo alt
Jaume Llombart, guitarra
Alberto Palau, piano
Toni Belenguer, trombó
Jesus Santandreu, saxo tenor