junio 15 2016

Sedajazz Big Band

Fecha: 08/07/2017

1a part. Compendium Direcció: Jesús Santandreu

2a part. Meets Jack Walrath

Sedajazz Big Band

Formació capdavantera del col·lectiu Sedajazz, des de la seua fundació en 1991 els seus més de 600 actuacions en auditoris i festivals internacionals i els seus cinc treballs discogràfics avalen la seua impecable trajectòria.

La Sedajazz Big Band és considerada com una de les formacions referents a Europa i una de les més veteranes i sòlides del nostre país. Sedajazz és un col·lectiu de músics que actualment celebra el seu 25 aniversari i que durant tots estos anys ha organitzat més d’una trentena de seminaris internacionals, ha editat més de 60 discos amb el seu propi segell, té el seu pròpia editorial de música, ha organitzat nombrosos festivals de jazz, ha oferit milers de concerts amb els seus diferents projectes i manté una gran escola de jazz amb més de 250 alumnes.

Actualment la Big Band presenta la magnífica obra de Jesus Santandreu Compendium, que serà editat en Cd pròximament.

La Sedajazz Big Band ja compta amb cinc treballs discogràfics: Three Deuces, De sentir latino, el reeixit Muñequita Linda, Horn Flakes i L’emigrant, els quals avalen la seua impecable trajectòria.

La Sedajazz Big Band ha comptat amb extraordinaris músics invitats com Pat Metheny, Freddy Cole, Jerry Gonzalez, Mike P. Mossman, Horacio “El Negre” Hernández, Kurt Rosenwinkel, Jack Walrath, Arturo O’Farril, Bernardo Sasseti, Antonio Serrano, Perico Sambeat, Eladio Reinon, Ramon Cardo, Albert Sanz, Antonio Sanchez, Steve Rodby, Antonio Sanchez o Miguel Angá Diaz. Cantants com Freedie Cole, Soledad Giménez, Nina, Deborah Carter, Juan Diaz ” El Indio”i Arahí Martínez ( Cuba), Carme Canela, Viktorija Pilatovic i Mamen García, entre altres.

La Sedajazz Big Band ha actuat en importants festivals internacionals com a San Sebastian i Festival de Jazz de San Javier (retransmesos en TVE), Faro i Nazaré (Portugal), Sasser Sardenya (Itàlia), festival de jazz de Madrid, Festival de Jazz del Palau de la Música de València (en 9 edicions), Valladolid, Madrid, Universitat Politècnica de València, Pontevedra, Toledo, Festes de San Isidro, Gala a benefici de Metges sense Fronteres, Gala TVE per al Festival d’Eurovisió de 1999 amb Presuntos Implicados, Premis Nova (1999 i 2000), Concert Cap d’Any en TVV (1998-99) Claustre de la Universitat Literària de València, fira de Julio en Jardins de Vivers de València, Estació del Nord… així com en nombrosos Teatres, Casas de Cultura i en Festes Patronals. En el Teatre Principal de València, va presentar Muñequita Linda editat per la discogràfica Lola Records de Fernando Trueba.

1a part. Compendium

És una obra del prestigiós compositor i saxofonista de jazz Jesus Santandreu; un concert per a big band de jazz en un sol moviment. Esta composició va ser escrita amb motiu del 25 aniversari de la creació de la Sedajazz Big Band i per als músics que la integren. A diferència de les composicions tradicionals per a big band, Compendium es desemvolupa de manera simfònica sense intervencions solistes. Posseïx esta peça una gran força climàtica junt amb colors tímbrics, riquesa harmònica i rítmica, fruit de l’exploració de músiques d’altres planetes i dimensions.

2a part. Meets Jack Walrath

Trompetista, compositor, líder, director, arranjador, educador, escriptor i historiador. Walrath és un dels pares de la trompeta moderna, amb un equilibri exquisit entre excitació i un jocós sentit de l’humor. Este músic, nominat als premis Grammy, ha treballat amb Charles Mingus, Charles Mingus Big Band, Mingus Dynasty, Charles Mingus Orchestra, Ray Charles, Muhal Richard Abrams, Mike Longo, Ricky Ford, Sam Rivers, Joe Morello, Charli Persip, Mils Davis, Quincy Jones, Bill Moring, Frank Lowe, Ray Anderson, Craig Harris, Pete La Roca, Mike Longo, Elvis Costello, Motown, Larry Willis, George Gruntz, Paul Jeffrey, Gunther Schuller, Hal Galper, the Monk Tentet, David Fathead Newman, Bobby Watson, Mike Clark, et altres.

Ha aparegut en pel·lícules, televisió i ràdio tant com sideman com a líder des de 1965. Ha aparegut en més de 30 àlbums com a líder. A més, ha aparegut en nombroses gravacions amb altres: Mingus-14, Abrams-3, i  Persip, Davis, Lou Rawls, Richie Cole, Chet Baker, Joe Lovano, Ricky Ford, the Jazz Tribe, Joe Lovano, the WDR Big Band, Jamaaladeen Tacuma and Gruntz per anomenar uns quants.

Com a escriptor ha col·laborat en les revistes de jazz més prestigioses i com a compositor ha treballat per a Mingus, Red Rodney, Mike Longe, Catania City Brass Orchestra, Ira Sullivan, Cecil Brooks III, Bill Cosby, Headhunters, the Brooklyn Symphony Orchestra, WDR, NDR, UMO Orchestra, Catania City Jazz Orchestra, Charli Persip Superband, Upper Austrian Jazz Orchestra, et altres.

Ha escrit la banda sonora per a Homicide: Life On The Street i la Bill Cosby NBC Mystery Movie. A més de liderar els seus propis grups, THE JACK WALRATH GROUP, WHOLLY TRINITY, HARD CORPS, THE MÀSTERS OF SUSPENS i un quintet, també va ser líder de MINGUS DYNASTY i THE CHARLES MINGUS BIG BAND. A més, ha dirigit les orquestres europees mencionades anteriorment i el treball de Mingus Epitaph amb la TUCSON JAZZ SOCIETY.

Ha rebut premis de composició de la National Endowment For The Arts, the Aaron Copland Composition Grant i de la Mary Flagler Cary Trust. Per actuacions ha rebut premis de la NEA i la Quad City Arts.

A més, ha escrit un llibre educatiu que ha sigut publicat per Advance Music.

Músics

Jesus Santandreu, director
Perico Sambeat, saxo alt
Alexey Leon, saxo alt
Vicente Macian, saxo tenor
Joan Benavent, saxo tenor
Fco. A. Blanco “Latino”, saxo baríton
Voro Garcia, trompeta
Raul Garcia, trompeta
Fede Crespo, trompeta
Pep Saragossa, trompeta
Carlos Martin, trombó
Toni Belenguer, trombó
Vicente Perez, trombó
Paco Soler, trombó
Alberto Palau, piano
Ivan Cebrián, guitarra
Ales Cesarini, contrabaix
Felip Santandreu, bateria
Carlos Llidó, percussió

 

 

 

Vídeo: