junio 13 2016

Mark Guiliana

Fecha: 13/07/2017

La icona de la bateria del jazz actual, Mark Guiliana, músic que va participar en Blackstar, l’últim disc de David Bowie, presenta el seu nou treball en el Festival de Jazz de València.

Compositor, educador, productor i fundador del segell discogràfic independent Beat Music Productions, Guiliana ha creat un enfocament conceptual per al seu instrument que ho ha convertit en una estrela internacional gràcies al seu estil innovador i creatiu. “Un bateria de culte” (The New York Times). Tots els nous bateristes volen tocar com Mark Guiliana.

En 2014 va formar amb Brad Mehldau el duo elèctric Mehliana; durant cinc anys va ser membre del trio del contrabaixista Avishai Cohen amb Shai Mestre, i va pertànyer al grup d’elegits de l’últim disc de David Bowie, Blackstar, que va gravar amb Jason Lindner i Donny McCaslin, un treball que es va presentar a penes dos dies abans de la mort de l’estrela del pop-rock.

Guiliana ha aparegut en més de trenta gravacions fins a la data. En 2016 va actuar per mig món amb John Scofield i Brad Mehldau, com a un trio d’estreles, i està considerat uns dels deu millors bateristes de jazz de hui en dia.

Als membres habituals d’este quartet, el saxofonista Jason Rigby i el contrabaixista Chris Morrisey, s’unix Fabián Almazán, un dels pianistes que major interés ha despertat entre la classe jazzística, recentment nominat a un Grammy pel seu treball en el disc de Terence Blanchard Breathless, i triat per la revista Downbeat com a millor artista emergent de 2014.

Almazán va estudiar amb Kenny Barron i Jason Moran, i ha participat en diverses pel·lícules de Spike Lee interpretant les seues pròpies composicions. Toca habitualment amb músics actuals com ara Linda May Han, Gretchen Parlato, John Hollenbeck, Paquito D’Rivera, Dave Douglass, Christian Scott, Chris Dingman, David Sánchez, Stefon Harris i Ambrose Akinmusire, entre altres.

Fabián Almazán, piano i teclats
Jason Rigby, saxo tenor
Chris Morrisey, contrabaix
Mark Guiliana, bateria