junio 15 2016

Jorge Rossy & Javier Vercher Quintet Filantropia

Fecha: 07/07/2017

El polinstrumentista Jorge Rossy i el saxofonista Javier Vercher presenten Filantropia, el seu nou i apassionant projecte, amb un elenc de grans figures i llegendes del jazz com el baterista Billy Hart, el pianista Kevin Hays o el contrabaixista Masa Kamaguchi.

Nascut i gravat en duo, el disc Filantropia es redimensiona perquè este impressionant quintet construïsca un llenguatge dual en què el post bop compartix espai amb el folk jazz.

La inspiració més lliure i, alhora més pura definixen uns temes la forma i estructura dels quals estan marcades per desplaçaments que transiten en la pròpia dualitat del projecte.

Jorge Rossy (Barcelona, 1964) comença a tocar la bateria a principis dels anys huitanta amb músics de renom internacional com Woody Shaw, Kenny Wheeler, Jack Walrath, Sal Nistico o Siguen Levitt.

Després del seu pas per Berklee, es convertix en el músic triat per grans figures com Danilo Pérez o Paquito D’Rivera, fins que es trasllada a Nova York, on s’integra en l’elit del jazz d’esta ciutat i toca amb Joshua Redman, Bill McHenry, Ben Monder, Larry Grenadier i molts altres.

En 1995 s’unix al trio del pianista Brad Mehldau, amb el contrabaixista Larry Grenadier, i comença una etapa de grans gravacions i gires internacionals durant deu anys.

Actualment toca diversos instruments: piano, bateria, vibràfon o marimba, indistintament segons els grups o projectes amb què actua. En l’última dècada ha col·laborat, ja siga en gravacions o en gires, amb Lee Konitz, Ethan Iverson Quartet, Charlie Haden´s Quartet West, Carla Bley, Joe Lovano, Kurt Rosenwinkel, Seamus Blake, Chick Corea, Wayne Shorter Quartet, Joshua Redman Trio, Al Foster o Mark Turner.

El saxofonista Javier Vercher és un dels millors músics d’este país. Encara que nascut a Madrid, ha viscut des de la seua  infància a la Comunitat Valenciana. Després del seu pas per Berklee va fixar la seua residència a Nova York, on va conéixer músics de l’escena local com Lionel Loueke, Henry Cole, Ferenc Nemeth o RJ Miller, i també amb Branen Tremp i Chris Higgins, amb els que va formar un trio.

En 2003 va gravar el seu primer disc per a Fresh Sound Rècords amb la participació de Robert Glasper i de Bob Moses. En 2006 va ser guardonat amb el Premi Músic Revelació Tete Montoliú.

Molt identificable pel seu poderós i alhora sentit so, de llenguatge lliure però refermat en les arrels, és un apassionat creador els gustos del qual disten de l’estàndard.

Té set discos com a líder en què han participat figures com David Kikoski, Sam Yahel, Larry Grenadier, Francisco Mela, Arturo Stable, Perico Sambeat o Lionel Loueke. El seu disc  Wish You Where Here, amb el que va realitzar una gira per Estats Units, va aconseguir les més altes qualificacions en els mitjans especialitzats.

Vercher té set discos com a líder i innumerables col·laboracions amb músics internacionals.

A estos dos grans músics se’ls unix la gran llegenda de la bateria Bill Hart, un dels grans que ha tocat amb històrics com Miles Davis, Wes Montgomery, Oscar Peterson o Clark Terry – entre molts altres – i el pianista novaiorqués Kevin Hays, que ha destacat en dotzenes de gravacions per a Blue Note i altres importants segells.

Hays ha col·laborat amb mestres com Sonny Rollins, Benny Golson, Rom Carter, Joe Henderson, Roy Haynes, John Scofield, Art Farmer o Eddie Gómez.

I, finalment, l’intuïtiu i carismàtic contrabaixista japonés Masa Kamaguchi, col·laborador de l’elit del jazz d’avantguarda internacional: Sonny Simmons, Ben Monder, David Murray, Tony Malaby, Paul Motian, Dave Douglas, John O´Gallagher o Russ Lossing.

Jorge Rossy, vibràfon i marimba
Javier Vercher, saxos
Kevin Hayes. piano
Billy Hart, bateria
Masa Kamaguchi, contrabaix

 

Imatge: PromoPhoto by Antonio Porcar

Vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=BB-h1cZ-6ak