junio 17 2016

Jorge Pardo “Djinn”

Fecha: 25/06/2017

Des de sempre, Jorge Pardo té els seus seguidors acostumats a esperar d’ell l’inesperat.

Primer amb Paco de Lucía i Camarón, després en els 90 en la seua etapa amb el segell Nuevos Medios; després, amb els seus Vientos flamencos, i en 2013, amb eixa obra èpica monumental que és Huellas; tot això, fruit d’una contínua i honesta busca que obeïx exclusivament a les seues pròpies reflexions anímiques i musicals. Mestre en la composició i inconfusible en la interpretació amb la flauta i el saxo, Pardo, qual alquimista febril, porta a l’oient amb la seua música a un viatge incessant per camins no recorreguts.

Ara, i després de les seues Historias de Radha y Krishna (2014), presenta Djinn, un projecte que fusiona el groove amb els orígens del flamenc. En este disc utilitza l’electrònica com a vincle amb la realitat actual, sense perdre l’essència del seu estil i del seu llenguatge; nous elements gestionats amb la solvència que dóna tindre com a únic compromís la creació sincera.

Orgue Hammond, teclats amb sons àcids, contundent bateria, baix elèctric i guitarra flamenca s’unixen a l’aportació de DJ i productors pròxims a l’electrònica que inclouen samples de cants anyencs o col·laboracions pròximes a la poesia hip hop. Quelcom profundament commovedor i, al mateix temps, exquisidament transgressor.

Djinn va ser triat millor disc de flamenc en els novens premis MIN al març de 2017.

Jorge Pardo: flauta i saxo
Rycardo Moreno: guitarra
Tony Romero: teclats
Pablo Báez: baix
David Bau: bateria
Alana Sinkey: artista Invitada

Vídeo: