junio 15 2016

BILL EVANS & DEAN BROWN BAND
Feat. ÉTIENNE M’BAPPÉ & KEITH CARLOCK

Fecha: 05/07/2017

El gran saxofonista Bill Evans torna a l’escena i colidera amb el genial guitarrista Dean Brown un nou projecte de jazz fusió i una banda de quatre all stars, que es completa amb Keith Carlock, bateria de Toto, i amb Étienne M’Bappé, baixista de John McLaughlin.

Evans va ser membre de la banda de Miles Davis entre 1980 i 1984 amb només 22 anys. Després d’eixa etapa, va gravar tres discos amb John McLaughlin i la Mahavishnu Orchestra; més avant va tocar amb Herbie Hancock, Lee Ritenour, Dave Grusin, Steps Ahead i Mick Jagger, entre altres. En 2005 va ser nominat a un Grammy pel seu disc Soulgrass. Recentment ha tret Rise Above (2016) el seu últim registre, en el que col·laboren Warren Haynes (GovtMule), Gregg Allman (Allman Brothers), Mike Stern, Josh Dion o JJ Grey.

El contundent guitarrista de jazz-rock Dean Brown, ha estat en la nòmina de grans com Randy Brecker, Marcus Miller, Billy Cobham, Bill Evans, George Duke, David Samborn, Bob James o Joe Zawinul, entre altres. Va substituir Mike Stern en el grup Tiger’s Bakú, beneït pel mateix Eric Clapton. Este gran músic nord-americà ha firmat en qualitat de líder treballs marcats per l’excel·lència d’una fusió elegant i impecable i un so nodrit de referències a través del jazz, el blues, el rock o el funk. Un autèntic mestre.

Étienne M’Bappé és sens dubte un dels millors baixistes del món. Amb la seua curiosa manera de tocar –utilitza guants de tela–, va gravar l’últim disc de Ray Charles en 2001. M’Bappé ha tocat amb artistes com SalifKeïta, John McLaughlin, Robben Ford o Bill Evans entre moltíssims altres, i va ser també l’arranjador i director de l’Orquestra de Jazz de París.

El bateria Keith Carlock, actual bateria de la mítica banda nord-americana Toto, destaca pel seu virtuosisme i versatilitat per a interpretar quasi qualsevol cosa, dins del millor llenguatge de jazz fusió. També ha tocat amb emblemàtiques bandes com Steely Dan, James Taylor, Sting, Donald Fagen, Walter Becker, John Mayer o Chris Botti.

Bill Evans, saxo
Dean Brown, guitarra
Étienne M’Bappé, baix elèctric
Keith Carlock, bateria

Vídeos: